Overdonderd

Even stil van…

Wist je dat ik nog nooit zo lang over één blog gedaan heb als m’n laatste blog. Ik heb ook nog nooit een blog zo vaak herschreven. En volgens mij heb ik nog nooit zoveel attente en lieve reacties op een blog gekregen. Daar was ik wel even stil van. Overdonderd. De versie die je gelezen hebt, is versie acht(honderduizendachtentachtig). En er staat eigenlijk nog maar een klein deel van het hele verhaal in.

Overdonderd

Volgens mij heb ik nog niet eens geschreven hoe erg ik het hele gebeuren zelf vind. Dat kan ik niet eens in woorden uitdrukken. Maar ik wil het niet te negatief laten klinken. Ook al is dat voor een gedeelte misschien wel zo, ik zie het positief tegemoet. Want er komt sowieso iets goeds uit. 

Ik was overdonderd door de vele reacties op m’n blog. Niet bij te houden zo veel. Een grote fan verraste me zelfs met een enorm grote tas van Rituals met allemaal verwennerij om te ontspannen. Zo lief! En een andere grote fan gaf me een heel lief boekje dat heet: ‘You are so awesome’. So sweet. En ik kreeg zelfs een hele lieve Valentijnkaart van een andere grote fan. Dat is zo onbeschrijfelijk fijn. 

Metafoor

De afgelopen tijd heb ik heel wat metaforen gehoord voor een burn-out. Eentje die mij bijgebleven is, is het elastiekje. Gewoonlijk ben ik heel flexibel. En zijn er zoveel dingen die mij interesseren. Misschien wel te veel. Want ik vind zo veel dingen leuk. Maar de rek is uit het elastiekje. Het staat strak. Veel te strak. Er is geen veerkracht meer. Niets blijft hangen. Alles stuitert er direct vanaf. Je stompt gewoon af. 

Ik moet het dus wat rustiger aan doen. Dat is al een hele opgave op zich. Want aan m’n enthousiasme ligt het niet. En aan inspiratie ook niet. In tegendeel. M’n enthousiasme gaat gewoon door. Alleen m’n energie niveau houdt het niet bij. Je loopt achter feiten aan. Het is alsof je niet leeft, maar geleefd wordt.

Gewoon gewoon

Dus tegenwoordig neem ik wat meer tijd voor dingen. Althans dat probeer ik. Want ik ben heel goed in honderd dingen tegelijk doen. Je moest eens weten hoeveel dingen ik in m’n hoofd al aan het doen ben tijdens het schrijven van deze blog. Dan sta ik tegelijkertijd ook nog in de keuken en winkel. Gewoon even schrijven, een hele opgave op zich. Maar nu kijk ik bijvoorbeeld bewust niet op m’n telefoon, lees geen mail of check internet als ik lunch. Nee. Nu ga ik gewoon even zitten met een boterham en een kopje thee. 

Bakken van macarons doe ik tegenwoordig ook wat rustiger aan. Daarom heb ik niet zo veel smaken in de vitrine als gewoonlijk. En post ik op Facebook en Instagram welke smaken er weer zijn. Voor Valentijn had ik de chocolade Ridkr Buddha gemaakt. Daar kreeg ik best wat reacties op dat ik het ‘toch rustiger aan zou doen?’.

Ridkr en Bakdr

Het zal misschien vreemd klinken, maar met chocolade spelen was even een heerlijke afleiding voor me. Even iets anders dan macarons. Als meditatie zo fijn. En de onafscheidelijke vriendjes Ridkr en Bakdr had ik al lang geleden verzonnen. Ik wist alleen niet dat ze in deze vorm, in dit verhaal thuis horen. Stukjes die op hun plek vallen. 

Afgelopen jaar was ik met de voorbereidingen bezig van een langlopende campagne die ik in november zou lanceren. Het liep alleen iets anders dan gepland, zoals je in m’n laatste blog ‘Everything that has a beginning… has an end’ hebt kunnen lezen. Maar ook dit stukje is inmiddels op z’n plek gevallen. Want de campagne ga ik alsnog lanceren. Of eigenlijk heb ik deze stiekem al gelanceerd. Alleen in een iets kleinere opzet. En met een iets andere betekenis.

Deze campagne sluit namelijk, zonder dat ik de boodschap verander, naadloos aan op m’n burn-out. Of… zou ik de campagne toen al onbewust, intuïtief al hiervoor gemaakt hebben? We zullen het nooit weten. Maar wat ik wel weet is dat de boodschap precies is waar ik op dit moment behoefte aan heb: ‘Make the world sweet again’.

Gewoonlijk lanceer je een campagne groots, met persbericht en een veel kabaal, acties en promoties. Maar voor deze keer vind ik het passender om ze er stiekem in te laten sluipen. Hoe en wat zie je de komende tijd wel. 

(G)een eenvoudig antwoord

De vraag die mij sinds m’n laatste blog het meest gesteld is, is wanneer de winkel gaat sluiten. Als daar een eenvoudig antwoord op was, dan had ik je dat meteen gegeven. Maar dat is het niet. Er zijn meerdere redenen dat ik de winkel niet zomaar kan sluiten. Persoonlijke en zakelijke redenen. Zoals ik al eerder schreef, ga ik het afbouwen om mezelf weer op te bouwen. Dat ga ik in fasen doen.

Mijn plan tot dusver is om de winkel telkens een dag extra sluiten. Momenteel zijn we op zondag en maandag gesloten. Straks komt daar dinsdag bij. En daarna woensdag. Maar dat zal geleidelijk gaan. Ik zal de winkel zo lang mogelijk open houden op donderdag, vrijdag en zaterdag. De webshop blijft gewoon alle dagen open. Dan kan ik tijd voor mezelf nemen maar ook zo lang ik kan macarons voor je blijven maken. 

Make the world sweet again

Het punt is, dat ik best goed voor mezelf zorg. Alleen zorg ik altijd beter voor m’n werk. Dat is alles behalve logisch. Dat weet ik. Maar dat zit nou eenmaal in me. En dat is geen excuus hoor. Iets afleren is nou eenmaal moeilijker dan iets nieuws aanleren.

Maar stapje voor stapje kom ik er wel. En vind ik wellicht m’n passie weer terug. En stapje voor stapje kun jij voorlopig nog gewoon blijven genieten van de macarons. Hoe dan ook, wat er wanneer gaat wijzigen, zal ik uitgebreid posten op Facebook en Instagram. Dan ben je altijd en ruim op tijd op de hoogte. 8]x #maketheworldsweetagain

Overdonderd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.