De essentie van alles

Ik zal een geheimpje verklappen. Iets waar ik zelf achter ben gekomen. Gewoonlijk bouw ik een mooi intro op. Maar laat ik nu eens met de deur in huis vallen. Wel zo gepast. Binnen zonder kloppen: ik ben een extremist.

Ik heb me lang afgevraagd waarom ik zoveel wissel. Waarom ik niet net zoals m’n vrienden, of eigenlijk zoals de rest van de wereld bij de zelfde baan blijf. Of in ieder geval in de zelfde branche. De verklaring die ik mezelf had wijsgemaakt was dat ik altijd een uitdaging nodig heb. En als de uitdaging weg is, verveel ik me en heb ik weer een nieuwe nodig. Maar dat is het niet.

Jaren later heb ik mezelf wijsgemaakt dat ik, als ik aan iets nieuws begin, alles van dat gene wil begrijpen. En als ik heb geleerd hoe alles werkt, verveel ik me en wil weer iets nieuws leren. Maar dat is het ook niet. Maar ik ben er sinds deze week achter wat het wel is.

Wat ik ook doe, ik doe niks normaal. Nee. Ik doe alles extreem. Kan d’r niks aan doen. Zit nou eenmaal in me. Maar in tegenstelling op het extremisme wat je dagelijks in het nieuws hoort, ben ik niet gewelddadig of agressief. Juist niet. Ik ben extreem gevoelig. Dat dan weer wel.

Ik ben al verschillende etiketten opgeplakt. Enthousiasteling, fanatiekeling, adhd’er, perfectionist, autist, multipotentialite. Ik snap wel dat ze dat denken. We zijn nou eenmaal een hokjes-denkend-volk. Wat je kent is tenslotte veilig. Alles wat vreemd is, wat men niet snapt, wordt men onrustig van.

Nu ga je misschien heel onrustig worden van wat ik ga schrijven. Maar no worries. Het komt allemaal goed. In jouw taal, komt er een nieuw hokje bij.

Ik ben geen enthousiasteling, geen fanatiekeling, geen adhd’er, geen perfectionist, geen autist en geen multipotentialite. En ik ben ook geen extremist. Wat?!? Nee ik ben niet schizofreen. Ik weet dat ik hiermee opende. Dat schreef ik alleen maar om je in te leiden. Om je mee te nemen uit je eigen veilige wereld into mijn wereld.

Ik kan inderdaad best druk overkomen. Alleen komt dat door m’n enthousiasme. Ik kan namelijk ook heel rustig en stil zijn. Maar hoe enthousiaster ik ben, hoe drukker ik ben. Best logisch toch. Heb je wel eens geprobeerd je enthousiasme voor je te houden. Da’s onmogelijk.

Maar weet je waar ik achter ben gekomen? Iets wat heel veel mensen ontgaat. Of simpelweg niet weten. Alsof de hele wereld het vergeten is: de essentie. De essentie van alles. Van ieder individueel ‘iets’. De kern waarom iets is wat het is. Waar iets om draait. Waar iets om bestaat.

De essentie dus. In het Engels heet het ‘essence’. Dat is waar het mij om gaat. Dat is mijn doel. Dat is mijn drive. Snap je nu wat ik ben? Ik ben een Essengineer ✅ #check 😁Love, Poptasi 💛

PS Ik weet niet of het woord, de naam of noem het de titel al bestaat. Bij deze dus wel. Zou supertof zijn als er nog meer Essengineers op deze planeet rond lopen 🤫

PS2 Snap je nu waar ‘Become a Rockstar’ vandaan komt? Of kan ik beter zeggen, waar het heen gaat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.